Üzleti munkatársak lapja

dokumentumok, információk, hirek, karrierista.com

linkek, karrierista.com

kapcsolat , karrierista.com

linkek, karrierista.com

hirdetések, karrierista.com

   ÚJ ÉVEZRED

MARKETING-KOMMUNIKÁCIÓ

Foxkeh

     
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
Egy év után nincs behajtás A parkolási bírságok közül az egy éven túli eseteket a bíróságok nem tárgyalhatják, a folyamatban lévőket pedig meg kell szüntetniük - megváltozott a szabályozás. A behajtók az Alkotmánybírósághoz fordulnak.
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Hírek-Cikkek
Hírek-Cikkek : Módosítások

Módosítások

Munkaszerződés, munkakör, személyi alapbér, munkavégzés helyének módosítása, munkaszerződés módosulása.

Munkaszerződés módosítása

A munkaszerződésben a munkáltatónak és munkavállalónak mindenképpen rögzítenie kell a munkavállaló munkakörét, személyi alapbérét és a munkavégzés helyét. Ezek bármelyikének megváltoztatása csak úgy lehetséges, ha az mindkét fél akaratából történik. Az egyik fél akaratának hiányában a munkaszerződés nem módosítható.

Munkakör módosítása

A munkavállaló azt a munkakört köteles csak ellátni, amelyre a jogviszonya létrejött. Általában külön munkaköri leírást adnak a munkáltatók, amely részletesen szabályozza, milyen feladatokat kell a dolgozónak ellátnia. Nem minősül a törvény szerint munkaszerződés módosításnak, ha a munkáltató arra utasítja a dolgozót, hogy eredeti munkaköre helyett vagy mellett más munkakörbe tartozó feladatokat is ellásson, ha az a dolgozóra nézve nem aránytalanul sérelmes. Ez az átirányítás azonban csak ideiglenes lehet, nem haladhatja meg naptári évenként a 44 munkanapot.

Jogszerűen csak közös megegyezéssel kötelezhető arra a dolgozó, hogy véglegesen vagy tartósan munkaköri feladatokon kívüli munkát végezzen.

A személyi alapbér módosítása

A személyi alapbér meghatározása a munkaszerződés része. A személyi alapbér bármilyen módosítása csak közös megegyezéssel történhet. Ez alól kivételt képez, ha törvény meghatározza a minimálbér összegét, ebben az esetben az erre az összegre történő emelés szerződésmódosítást nem igényel, hiszen az alapbért itt a felek nem módosítják, hanem az a jogszabály rendelkezései alapján módosul.

Munkavégzés helyének módosítása

A munkaszerződés létrejöhet egy adott munkahelyen történő munkavégzésre (állandó munkahely), vagy változó munkahelyen történő munkavégzésre. A változó munkahely esetén a szerződésben munkavégzés helyének azt a telephelyet kell beírni, ahol a munkavállaló munkáját beosztása szerint végzi. Változó munkahelynek állandóra, vagy állandó munkahelynek változóra módosítása a munkaszerződés módosítását igényli. Nem szükséges azonban szerződésmódosítás akkor, ha a munkáltató székhelye változik meg.

Nem kell a munkaszerződést módosítani akkor sem, ha a munkáltató gazdasági érdekkörében, ideiglenesen szokásos munkahelyén kívüli munkavégzésre kötelezi a munkavállalót (kiküldetés). Joga van a munkáltatónak arra is, hogy - a két munkáltató között létrejött megállapodás alapján - más munkáltatónál kötelezze munkavégzésre dolgozóját (kirendelés). Ugyancsak mód van arra, hogy a munkavállaló más munkáltatónál végezzen munkát, ha - működési körében felmerült ok miatt - átmenetileg a saját munkáltatója nem tudja teljesíteni foglalkoztatási kötelezettségét.

Fontos szabály azonban, hogy ezek a lehetőségek időben behatárolhatók, hiszen egy naptári éven belül az átirányítás, a kiküldetés, illetve a más munkáltatónál történő munkavégzés együttes ideje a 110 munkanapot nem haladhatja meg.

A munkaszerződés kötelező elemeinek megváltoztatása esetén, tehát fő szabály szerint kötelező a munkaszerződést módosítani. A munkaszerződésben azonban ezeken az elemeken kívül más szabályokat is rögzíthetnek, ezek megváltoztatása szintén igényli az írásbeli módosítást.

A munkaszerződés módosulása

A munkaszerződés módosítására csak a felek egybehangzó, azonos akaratával kerülhet sor. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor a munkaszerződésben foglaltak automatikusan megváltoznak, és a felek akaratától függetlenül módosulnak. Azokon a munkahelyeken, ahol kollektív szerződésben a munkáltatói, munkaadói és munkavállalói oldal olyan szabályt rögzít, amely a munkaszerződésben foglaltnál kedvezőbb, akkor a munkaszerződéstől eltérően ez a kedvezőbb szabály fog érvényesülni. Ez fordítva nem igaz, tehát, ha a munkaszerződésben a munkavállalóra a kollektív szerződésnél kedvezőbb szabályok alkalmazásában állapodtak meg, akkor a munkaszerződésben foglaltakat kell alkalmazni.

Ugyanígy, hogy ha a munkavállalók személyi alapbére nem éri el a jogszabályban szabályozott kötelező legkisebb munkabér összegét, akkor a munkaszerződés az alapbér tekintetében a kormány döntésének megfelelően automatikusan módosul. Nem kell a munkaszerződést módosítani akkor sem, ha a munkáltató személyében jogutódlás következik be, hiszen akkor a munkáltató valójában nem változik, a jogviszony változatlan tartalommal továbbra is fennáll.

     

 www.titokshop.hu


 

ÚJ, KOZMETIKAI TERMÉKEK FORGALMAZÁSÁVAL FOGLALKOZÓ VÁLLALKOZÁS: A 

MINCERPHARMA LÉPETT A MAGYAR PIACRA.

CÉLJA:LUXUS MINŐSÉGŰ TERMÉKEK FORGALMAZÁSA,  MINIMÁL  ÁRON.  A CÉG A BEVEZETÉST A GYÁRTÓI ÁR BIZTOSÍTÁSÁVAL TÁMOGATTA MEG.

FORGALMAZÓKAT KERES

 


 


 Autonóm, kreatív munkát igényel a magyar
 


-Ugyanazért a munkáért a nőknek ugyannyi bért kell kapniuk, mint a férfiaknak . Tovább >>


 

     
     
Hirdetésed helye
     
     
websas.hu
     

Egy horoszkóp olyan lehetõségeket mutat,amire nem is gondoltál volna, a konzultáció során mindenre választ kapsz ingyen!    *****    Ha korrekt felkészült asztrológustól szeretnél részletes születési horoszkópot + ajándék 3 éves elõrejelzést,rendeld meg    *****    A saját horoszkóp ismeretébõl felismerhetõ sok más eddig nem is gyanított képesség, ami szerint jobbá tehetjük életünket    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság Minden más illúzió    *****    https://nyerj-autot.hu/uid/yKTEgg7MwdrJZGRk NYERJ AUTÓT!    *****    NYERJ AUTÓT! Nincsenek további feltételek: ha regisztráltál, akkor nyerhetsz. Minél több sorsjegyed van, annál nagyobb eséllyel vagy nyerõ. Ha nyertél, Tiéd az aut&oacu    *****    Szeretnél saját lovat?De nem engedheted meg magadnak? Katt!Nevelj nálunk virtuálisan! Nevelj, tenyéssz versenyezz!    *****    Döntsük meg a korábbi rekordot! KATT KATT KATT KATT a Digimonweb rád vár!!! KATT KATT KATT    *****    ❖ ❖ ❖ ❖ ❖ Silhouette in the Darkness ❖ The Vampire Diaries & The Originals, egy csipetnyi Pokollal ❖ ❖ ❖ ❖ ❖    *****    Asztrológiai tanacsadás egy konkrét kérdésre a Kérdõasztrológia HORARY segítségével és ezen TUDÁS OKTATÁSA, CSAK NÁLAM!    *****    Ebertin: Kozmobiológia címû asztrológiai könyve CSAK NÁLAM! PDF formátumban megrendelhetõ!    *****    Luxus lakások, medencés üdülõk, Eladó ingatlanok Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton    *****    Napi meditációk – és egyéb ezoterikus olvasmányok, Asztrológiai cikkek, érdekességek az okkult világból    *****    A gyógyító bioenergia titka    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Tanuld velem az asztrológiát, a kérdõ horoszkóp értékelését is! Profi tananyaggal segítelek!    *****    A horoszkópunk ismerete, hatalmas lehetõségeket kínálhat döntéseinkben. Rendeld meg most és 3 év elõrejelzés ajándék!!!    *****    Bármilyen rák betegség heteken belül gyógyítható    *****    Legpontosabb egészségügyi és párkapcsolat horoszkóp elemzés, csak nálam! KERESS BIZALOMMAL!    *****    ÁGICA ÉLETMÓDVÁLTÁSA, UPDATE RENDSZERERL! HA ÉRDEKEL TARTS VELEM!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába!