Üzleti munkatársak lapja

dokumentumok, információk, hirek, karrierista.com

linkek, karrierista.com

kapcsolat , karrierista.com

linkek, karrierista.com

hirdetések, karrierista.com

   ÚJ ÉVEZRED

MARKETING-KOMMUNIKÁCIÓ

Foxkeh

     
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
Egy év után nincs behajtás A parkolási bírságok közül az egy éven túli eseteket a bíróságok nem tárgyalhatják, a folyamatban lévőket pedig meg kell szüntetniük - megváltozott a szabályozás. A behajtók az Alkotmánybírósághoz fordulnak.
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Hírek-Cikkek
Hírek-Cikkek : Bankok és más pénzügyi szolgáltatók

Bankok és más pénzügyi szolgáltatók

A pénzügyi közvetítő rendszer különféle intézményekből áll, melyeket jellemzően a jövedelmek, tőke ideiglenes újraelosztásában betöltött szerepük szerint osztályozhatunk. A pénzügyi közvetítők nagy csoportjai a következők:

 

 

 

  • hitelintézetek (jellemzően a megtakarításokat alakítják hitelekké)
  • szerződéses intézmények (forrásaikat olyan jogi szerződésekkel biztosítják, melyek jellemzően védik a szerződő felet bizonyos díjfizetés ellenében: biztosítók, nyugdíjalapok)
  • befektetési intézmények (az összegyűlő pénzeket jellemzően értékpapír, illetve vagyonportfólió kialakítására fordítják: befektetési alapok stb.)
  • egyéb közvetítők
A pénzügyi közvetítőkön túl beszélhetünk egyéb pénzügyi intézményekről, ide sorolhatók a befektetési bankok, brókercégek, zálogbankok, lízingtársaságok.

 

Szerepük

 

A megtakarítások ideiglenes újraelosztása, amikor a megtakarító csak ideiglenesen mond le pénze használatáról. A pénzügyi közvetítő rendszer emellett biztosítja a pénzforgalmat, a tőkepiacok működését.A pénzügyi közvetítő rendszer szereplői

Kereskedelmi bankok, takarékszövetkezetek

 

A megtakarításokat alakítják jellemzően hitelekké, tevékenységük során részt vesznek az ún. pénzteremtésben (a kihelyezett hitelek nagysága a betétekét meghaladja). A bankok jellemzően ott tevékenykednek, ahol a hitelnyújtók és hitelfelvevők közötti információs különbség nagy (vállalati hitelek, fogyasztói hitelek). A különbség azt jelenti, hogy a pénz- illetve tőketulajdonos keveset vagy semmit nem tud arról, akihez pénze kerül.

 

Biztosítók, nyugdíjalapok

 

Az összegyűjtött  forrásaikat olyan jogi szerződésekkel biztosítják, melyek jellemzően védik a szerződő felet bizonyos díjfizetés ellenében. Ily módon kártérítéseket, nyugdíjat fizetnek. A szabad pénzalapokat közben igyekeznek minél hatékonyabban befektetni (jellemzően állampapír, kisebb részben részvény vásárlás). A biztosítókat alapvetően két csoportba sorolják: életbiztosítók és nem életbiztosítók (jellemzően vagyon, baleset stb.) A különböző biztosítási formákat egyre gyakrabban társítják más típusú befektetésekkel. Ilyenek pl. az ún. unit-linked szolgáltatások. Ennél a konstrukciónál a befizetett díjakat a biztosító az ügyfél által meghatározott befektetésekbe helyezi. A befektetés kockázatát az ügyfél viseli. Egy unit linked termék lehet, amikor az életbiztosítást egy részvénybefektetéssel kombinálják.

 

A nyugdíjalapok tagjaik számára nyújtanak jellemzően rendszeres kifizetéseket. A bevételek és a kiadások jellemzően jól előrejelezhetőek, rendszeresek, így a szabad eszközöket jellemzően hosszú lejáratú eszközökbe fektetik.

 

Befektetési társaságok

 

A befektetési társaságok befektetési szolgáltatási illetve ún. kiegészítő befektetési szolgáltatási tevékenységet végeznek. Ezek közé tartozik az ügynöki tevékenység (a szolgáltató nem saját nevében köt ügyletet), a bizományosi tevékenység ( a társaság saját nevében, de más javára végez adásvételi vagy csereügyletet), a kereskedelmi tevékenység (saját számlás adásvétel), a portfóliókezelés (egyedi szerződések alapján vagyonkezelés), jegyzési garancia vállalás kibocsátásoknál. A kiegészítő tevékenységek között melítik az értékpapír-letétkezelést és letéti őrzést, a befektetési tanácsadást, befektetési hitel nyújtását illetve értékpapír- ill. ügyfélszámla vezetést.

 

Finanszírozási társaságok


A hazai piacon eddig jellemzően nem jelentek meg, inkább az angolszász pénzügyi életben.

     

 www.titokshop.hu


 

ÚJ, KOZMETIKAI TERMÉKEK FORGALMAZÁSÁVAL FOGLALKOZÓ VÁLLALKOZÁS: A 

MINCERPHARMA LÉPETT A MAGYAR PIACRA.

CÉLJA:LUXUS MINŐSÉGŰ TERMÉKEK FORGALMAZÁSA,  MINIMÁL  ÁRON.  A CÉG A BEVEZETÉST A GYÁRTÓI ÁR BIZTOSÍTÁSÁVAL TÁMOGATTA MEG.

FORGALMAZÓKAT KERES

 


 


 Autonóm, kreatív munkát igényel a magyar
 


-Ugyanazért a munkáért a nőknek ugyannyi bért kell kapniuk, mint a férfiaknak . Tovább >>


 

     
     
Hirdetésed helye
     
     
websas.hu
     

~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~    *****    Rendelj részletes születési horoszkópot,3 éves ajándék elõrejelzéssel. Várlak szeretettel az oldalamon, kattints ide!!!!    *****    3D VIRTUÁLIS VILÁG!REGISZTRÁLJ TÖLSD LE A JÁTÉKOT ÉS ISMERKEDJ VILÁG SZERTE ÚJ EMBEREKKE!CLICKELJ A REGISZTÁLÁSHOZ!!!    *****    Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!