Üzleti munkatársak lapja

dokumentumok, információk, hirek, karrierista.com

linkek, karrierista.com

kapcsolat , karrierista.com

linkek, karrierista.com

hirdetések, karrierista.com

   ÚJ ÉVEZRED

MARKETING-KOMMUNIKÁCIÓ

Foxkeh

     
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
Egy év után nincs behajtás A parkolási bírságok közül az egy éven túli eseteket a bíróságok nem tárgyalhatják, a folyamatban lévőket pedig meg kell szüntetniük - megváltozott a szabályozás. A behajtók az Alkotmánybírósághoz fordulnak.
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Hírek-Cikkek
Hírek-Cikkek : Bankok és más pénzügyi szolgáltatók

Bankok és más pénzügyi szolgáltatók

A pénzügyi közvetítő rendszer különféle intézményekből áll, melyeket jellemzően a jövedelmek, tőke ideiglenes újraelosztásában betöltött szerepük szerint osztályozhatunk. A pénzügyi közvetítők nagy csoportjai a következők:

 

 

 

  • hitelintézetek (jellemzően a megtakarításokat alakítják hitelekké)
  • szerződéses intézmények (forrásaikat olyan jogi szerződésekkel biztosítják, melyek jellemzően védik a szerződő felet bizonyos díjfizetés ellenében: biztosítók, nyugdíjalapok)
  • befektetési intézmények (az összegyűlő pénzeket jellemzően értékpapír, illetve vagyonportfólió kialakítására fordítják: befektetési alapok stb.)
  • egyéb közvetítők
A pénzügyi közvetítőkön túl beszélhetünk egyéb pénzügyi intézményekről, ide sorolhatók a befektetési bankok, brókercégek, zálogbankok, lízingtársaságok.

 

Szerepük

 

A megtakarítások ideiglenes újraelosztása, amikor a megtakarító csak ideiglenesen mond le pénze használatáról. A pénzügyi közvetítő rendszer emellett biztosítja a pénzforgalmat, a tőkepiacok működését.A pénzügyi közvetítő rendszer szereplői

Kereskedelmi bankok, takarékszövetkezetek

 

A megtakarításokat alakítják jellemzően hitelekké, tevékenységük során részt vesznek az ún. pénzteremtésben (a kihelyezett hitelek nagysága a betétekét meghaladja). A bankok jellemzően ott tevékenykednek, ahol a hitelnyújtók és hitelfelvevők közötti információs különbség nagy (vállalati hitelek, fogyasztói hitelek). A különbség azt jelenti, hogy a pénz- illetve tőketulajdonos keveset vagy semmit nem tud arról, akihez pénze kerül.

 

Biztosítók, nyugdíjalapok

 

Az összegyűjtött  forrásaikat olyan jogi szerződésekkel biztosítják, melyek jellemzően védik a szerződő felet bizonyos díjfizetés ellenében. Ily módon kártérítéseket, nyugdíjat fizetnek. A szabad pénzalapokat közben igyekeznek minél hatékonyabban befektetni (jellemzően állampapír, kisebb részben részvény vásárlás). A biztosítókat alapvetően két csoportba sorolják: életbiztosítók és nem életbiztosítók (jellemzően vagyon, baleset stb.) A különböző biztosítási formákat egyre gyakrabban társítják más típusú befektetésekkel. Ilyenek pl. az ún. unit-linked szolgáltatások. Ennél a konstrukciónál a befizetett díjakat a biztosító az ügyfél által meghatározott befektetésekbe helyezi. A befektetés kockázatát az ügyfél viseli. Egy unit linked termék lehet, amikor az életbiztosítást egy részvénybefektetéssel kombinálják.

 

A nyugdíjalapok tagjaik számára nyújtanak jellemzően rendszeres kifizetéseket. A bevételek és a kiadások jellemzően jól előrejelezhetőek, rendszeresek, így a szabad eszközöket jellemzően hosszú lejáratú eszközökbe fektetik.

 

Befektetési társaságok

 

A befektetési társaságok befektetési szolgáltatási illetve ún. kiegészítő befektetési szolgáltatási tevékenységet végeznek. Ezek közé tartozik az ügynöki tevékenység (a szolgáltató nem saját nevében köt ügyletet), a bizományosi tevékenység ( a társaság saját nevében, de más javára végez adásvételi vagy csereügyletet), a kereskedelmi tevékenység (saját számlás adásvétel), a portfóliókezelés (egyedi szerződések alapján vagyonkezelés), jegyzési garancia vállalás kibocsátásoknál. A kiegészítő tevékenységek között melítik az értékpapír-letétkezelést és letéti őrzést, a befektetési tanácsadást, befektetési hitel nyújtását illetve értékpapír- ill. ügyfélszámla vezetést.

 

Finanszírozási társaságok


A hazai piacon eddig jellemzően nem jelentek meg, inkább az angolszász pénzügyi életben.

     

 www.titokshop.hu


 

ÚJ, KOZMETIKAI TERMÉKEK FORGALMAZÁSÁVAL FOGLALKOZÓ VÁLLALKOZÁS: A 

MINCERPHARMA LÉPETT A MAGYAR PIACRA.

CÉLJA:LUXUS MINŐSÉGŰ TERMÉKEK FORGALMAZÁSA,  MINIMÁL  ÁRON.  A CÉG A BEVEZETÉST A GYÁRTÓI ÁR BIZTOSÍTÁSÁVAL TÁMOGATTA MEG.

FORGALMAZÓKAT KERES

 


 


 Autonóm, kreatív munkát igényel a magyar
 


-Ugyanazért a munkáért a nőknek ugyannyi bért kell kapniuk, mint a férfiaknak . Tovább >>


 

     
     
Hirdetésed helye
     
     
websas.hu
     

Egy horoszkóp olyan lehetõségeket mutat,amire nem is gondoltál volna, a konzultáció során mindenre választ kapsz ingyen!    *****    Ha korrekt felkészült asztrológustól szeretnél részletes születési horoszkópot + ajándék 3 éves elõrejelzést,rendeld meg    *****    A saját horoszkóp ismeretébõl felismerhetõ sok más eddig nem is gyanított képesség, ami szerint jobbá tehetjük életünket    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság Minden más illúzió    *****    https://nyerj-autot.hu/uid/yKTEgg7MwdrJZGRk NYERJ AUTÓT!    *****    NYERJ AUTÓT! Nincsenek további feltételek: ha regisztráltál, akkor nyerhetsz. Minél több sorsjegyed van, annál nagyobb eséllyel vagy nyerõ. Ha nyertél, Tiéd az aut&oacu    *****    Szeretnél saját lovat?De nem engedheted meg magadnak? Katt!Nevelj nálunk virtuálisan! Nevelj, tenyéssz versenyezz!    *****    Döntsük meg a korábbi rekordot! KATT KATT KATT KATT a Digimonweb rád vár!!! KATT KATT KATT    *****    ❖ ❖ ❖ ❖ ❖ Silhouette in the Darkness ❖ The Vampire Diaries & The Originals, egy csipetnyi Pokollal ❖ ❖ ❖ ❖ ❖    *****    Asztrológiai tanacsadás egy konkrét kérdésre a Kérdõasztrológia HORARY segítségével és ezen TUDÁS OKTATÁSA, CSAK NÁLAM!    *****    Ebertin: Kozmobiológia címû asztrológiai könyve CSAK NÁLAM! PDF formátumban megrendelhetõ!    *****    Luxus lakások, medencés üdülõk, Eladó ingatlanok Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton    *****    Napi meditációk – és egyéb ezoterikus olvasmányok, Asztrológiai cikkek, érdekességek az okkult világból    *****    A gyógyító bioenergia titka    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Tanuld velem az asztrológiát, a kérdõ horoszkóp értékelését is! Profi tananyaggal segítelek!    *****    A horoszkópunk ismerete, hatalmas lehetõségeket kínálhat döntéseinkben. Rendeld meg most és 3 év elõrejelzés ajándék!!!    *****    Bármilyen rák betegség heteken belül gyógyítható    *****    Legpontosabb egészségügyi és párkapcsolat horoszkóp elemzés, csak nálam! KERESS BIZALOMMAL!    *****    ÁGICA ÉLETMÓDVÁLTÁSA, UPDATE RENDSZERERL! HA ÉRDEKEL TARTS VELEM!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába!