Üzleti munkatársak lapja

dokumentumok, információk, hirek, karrierista.com

linkek, karrierista.com

kapcsolat , karrierista.com

linkek, karrierista.com

hirdetések, karrierista.com

   ÚJ ÉVEZRED

MARKETING-KOMMUNIKÁCIÓ

Foxkeh

     
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
Egy év után nincs behajtás A parkolási bírságok közül az egy éven túli eseteket a bíróságok nem tárgyalhatják, a folyamatban lévőket pedig meg kell szüntetniük - megváltozott a szabályozás. A behajtók az Alkotmánybírósághoz fordulnak.
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Hírek-Cikkek
Hírek-Cikkek : Munkaszerződés (általános)

Munkaszerződés (általános)

Helyes a munkavállaló minél szélesebb körű informálása ezt azonban nem a szerződésbe foglalt előírások útján helyes tenni, hanem a vonatkozó információkról összeállított és a szerződés megkötésekor a munkavállalónak átadott külön tájékoztatóval.

5.4.1.5. Munkaszerződés

 

Munkaszerződés

 

amely létrejött egyrészről ................................ (név, lakcím vagy székhely), mint munkáltató (a továbbiakban: munkáltató), másrészről ....................... (név, lakcím), mint munkavállaló (a továbbiakban: munkavállaló) között az alulírott napon az alábbi feltételekkel:

 

1. A munkáltató a munkavállalóval*

a) határozatlan idejű

b) határozott idejű munkaviszonyt létesít, amely 0000. év ............ hó ... napjától 0000. év ........... hó ... napjáig terjed.

 

2. A munkavállaló*

a) (állandó) munkahelye a munkáltató .......................i központja (...........i telepe, fiókja, részlege stb.)

b) alkalmazása változó munkahelyre szól. E tekintetben a munkavállaló munkahelyének a munkáltató ............................................... telephelyei minősülnek.

3. A munkavállaló munkaköre*

a) ............................... (a munkakör megnevezése)

b) ............................... (a munkakör leírása)

c) a mellékelt (vagy a szervezeti és működési szabályzat részét képező) munkaköri leírás szerinti.

 

4. A munkavállaló személyi alapbére*

.............. forint/hó vagy

.............. forint/óra.

 

5. A munkavállaló*

a) (teljes) munkaidejének mértéke: napi ... óra (vagy heti ... óra, vagy havi ... óra)

b) alkalmazása részmunkaidővel történik, ennek mértéke: napi ... óra (vagy heti ... óra vagy havi ... óra).

 

6. A munkavállaló*

a) a munkaszerződés megkötését követő munkanapon köteles munkába állni

b) 0000. év .......... hó ... napján köteles

a munka felvétele végett a meghatározott munkahelyen (2. pont) megjelenni.

 

7. A munkavállalóval szemben a munkáltatói jogok gyakorlására, illetőleg a munkáltatót terhelő kötelezettségek teljesítésére jogosult: ............................. (szerv vagy személy).

 

8. A jelen munkaszerződés által nem szabályozott kérdésekben a Munka Törvénykönyve (1992. évi XXII. törvény), a végrehajtására kiadott jogszabályok, valamint a kollektív szerződés rendelkezései az irányadók.

 

9. E munkaszerződés ..... példányban készült, amelynek egyik példányát a munkáltató a szerződés aláírása után a munkavállalónak átadta.

 

 

Budapest, 0000. ...............

 

 

...............…… ................

munkavállaló munkáltató

 

 

* A nem kívánt részek (változatok) törlendők.

 

 

Megjegyzés:

 

1. Amennyiben a felek próbaidőt kívánnak kikötni, erről (az Mt. 81. §-a alapján) ugyancsak rendelkezniük kell.

 

2. Ha a munkavállaló munkáját – a munka természetéből eredően – szokásosan telephelyen kívül fogja végezni, a munkaszerződésben állandó munkavégzési helyként a munkáltató azon telephelyét kell megjelölni, ahonnan a munkavállaló az utasítást kapja (Mt. 76/C. § [2] bekezdés).

Változó munkavégzési helyben történő megállapodás esetén a munkavállalót első munkavégzési helyéről tájékoztatni kell (Mt. 76/C. § [3] bekezdés).

 

3. A felek a jogszabályok felhatalmazása alapján, illetőleg a jogszabályok keretei között természetesen még számos kérdésről rendelkezhetnek. Így például osztott munkaidő alkalmazásáról az Mt. 120. §-ának (4) bekezdése alapján; a 11 óránál rövidebb (de legalább 8 óra) napi pihenő időről az Mt. 123. §-ának (2) bekezdése alapján; a rendkívüli munka elrendelésének írásos formához kötöttségéről az Mt. 127. §-ának (3) bekezdése alapján; bérpótlék helyett szabadidő adásáról az Mt. 147. §-ának (2) bekezdése alapján; speciális bérkifizetési napról az Mt. 155. §-ának (3) bekezdése alapján.

 

4. A felek a jogszabályi előírásoktól eltérő munkafeltételekről is megállapodhatnak a munkaszerződésben, amennyiben ez a munkavállalóra nézve kedvező irányú eltérést jelent az Mt. 13. §-ának (2) bekezdése értelmében. Így például megállapodhatnak külön pótszabadságban vagy a jogszabály által meghatározott mértékű pótszabadság növelésében, magasabb végkielégítésben stb. (Nem kerülhet azonban erre sor azokban a kérdésekben, amelyekben a jogszabály az eltérés lehetőségét eleve kizárja, mint például az Mt. 72. §-ában, a 79. §-a [2] bekezdésében, a 80. §-a [2] bekezdésében stb. meghatározott esetek.)

 

5. A felek a munkaszerződés kötését egyúttal felhasználhatják az egyébként kollektív szerződésre tartozó kérdések rendezésére is. Erre akkor van szükség, ha nincs a munkáltatóra irányadó hatályos kollektív szerződés, vagy ha van is ilyen, de az az adott kérdésről nem rendelkezik.

 

6. Számos munkáltató a munkaszerződést gyakran felhasználja informatív ismeretek közlésére, a dolgozó ilyen módon történő tájékoztatására. Így az Mt. 76. §-ának (7) bekezdésében, a 76/A. §-ában, a 76/B. §-ának (1) bekezdésében, a 76/C. § (3) bekezdésében előírt, vagy akár ezen túlmenő tájékoztatás megadására. Ez helytelen, miután e kérdések mikéntje nem a felek megállapodására tartozik.

A munkavállaló minél szélesebb körű informálása ugyanakkor helyes, ezt azonban nem a szerződésbe foglalt előírások útján helyes tenni, hanem a vonatkozó információkról összeállított és a szerződés megkötésekor a munkavállalónak átadott külön tájékoztatóval.

     

 www.titokshop.hu


 

ÚJ, KOZMETIKAI TERMÉKEK FORGALMAZÁSÁVAL FOGLALKOZÓ VÁLLALKOZÁS: A 

MINCERPHARMA LÉPETT A MAGYAR PIACRA.

CÉLJA:LUXUS MINŐSÉGŰ TERMÉKEK FORGALMAZÁSA,  MINIMÁL  ÁRON.  A CÉG A BEVEZETÉST A GYÁRTÓI ÁR BIZTOSÍTÁSÁVAL TÁMOGATTA MEG.

FORGALMAZÓKAT KERES

 


 


 Autonóm, kreatív munkát igényel a magyar
 


-Ugyanazért a munkáért a nőknek ugyannyi bért kell kapniuk, mint a férfiaknak . Tovább >>


 

     
     
Hirdetésed helye
     
     
websas.hu
     

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!