Üzleti munkatársak lapja

dokumentumok, információk, hirek, karrierista.com

linkek, karrierista.com

kapcsolat , karrierista.com

linkek, karrierista.com

hirdetések, karrierista.com

   ÚJ ÉVEZRED

MARKETING-KOMMUNIKÁCIÓ

Foxkeh

     
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
Egy év után nincs behajtás A parkolási bírságok közül az egy éven túli eseteket a bíróságok nem tárgyalhatják, a folyamatban lévőket pedig meg kell szüntetniük - megváltozott a szabályozás. A behajtók az Alkotmánybírósághoz fordulnak.
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Hírek-Cikkek
Hírek-Cikkek : KÖLCSÖNSZERZŐDÉS, jelzálogbiztosítákkal

KÖLCSÖNSZERZŐDÉS, jelzálogbiztosítákkal

(Minta)

KÖLCSÖNSZERZŐDÉS,

(jelzálog biztosítékkal)

 

 

amely létrejött egyrészről ..................

született: .....................

anyja neve: .................

lakcím: .......................

személyi szám: .....  mint kölcsönadó (a továbbiakban kölcsönadó),

valamint ..........

született: .........

anyja neve: .....

lakcím: ...........

személyi szám: ................. mint kölcsönvevő (a továbbiakban kölcsönvevő)

között az alulírott napon és helyen az alábbi feltételek mellett:

 

1. A kölcsönadó jelen szerződés aláírásával egyidejűleg kölcsönad a kölcsönvevő számára ……………… Ft, azaz …………………. forintot, mely összeg átvételét a kölcsönvevő aláírásával ezennel elismeri és nyugtázza.

 

2. A felek akarategységben kijelentik, hogy a kölcsönvevő a kölcsönösszeg után évi …%, azaz évi …………… százalék ügyleti kamatot köteles fizetni, mely kamat évente utólag, minden év március 1-jén (első alkalommal tehát 20…. .............…….. hónap ........ napján) válik esedékessé.

 

3. A szerződő felek megállapodnak abban, hogy a kölcsönösszeg (tőke) visszafizetése a mai naptól számított három év elteltével egyösszegben válik esedékessé.

 

4. A szerződő felek rögzítik, hogy amennyiben a kölcsönvevő akár az ügyleti kamatok, akár a tőke megfizetésével, ill. visszafizetésével késedelembe esik, úgy a késedelem időtartamára évi …%, azaz ………………… százalék késedelmi kamatot köteles fizetni.

 

5. A szerződő felek megállapodnak abban, hogy az 1. pontban megjelölt kölcsönösszeg, az esedékes ügyleti és az esetleges késedelmi kamatok mint járulékok, valamint a követelés érvényesítésének költségei erejéig a kölcsönvevő jelzálogjogot alapít [Ptk. 261. § (1) bek. az 1/1 arányú kizárólagos tulajdonában álló, ................... ingatlan-nyilvántartásban ……. kerület, .......... hrsz.-on felvett, ……… m2 alapterületű, természetben ........................................ alatt található tehermentes ingatlanra, melynek ingatlanforgalmi szakértő által becsült forgalmi értéke ........................................ forint. A kölcsönvevő átadja az említett ingatlan tulajdoni lapjának a mai napon beszerzett, hiteles másolatát, valamint a vonatkozó szakértői vélemény egy példányát. Ennek megtörténtét kölcsönadó e szerződés aláírásával elismeri és nyugtázza.

 

6. A kölcsönvevő szavatosságot vállal az 5. pontban megjelölt ingatlan per-, teher- és igénymentességéért.

 

7. A kölcsönvevő, mint az ingatlan kizárólagos tulajdonosa jelen szerződés aláírásával feltétlen hozzájárulását adja ahhoz, hogy az ingatlan 1/1 tulajdoni hányadára a kölcsönadó javára ............................. Ft kölcsöntartozása, valamint járulékai (ügyleti, ill. késedelmi kamat) és a követelés érvényesítésével felmerült igazolt költségek erejéig a jelzálogjog bejegyzésre kerüljön. A jelzálogjognak a ........................... ingatlan-nyilvántartásba való bejegyeztetése érdekében e nyilatkozat alapján a kölcsönadó (vagy meghatalmazott képviselője) jogosult eljárni.

 

8. A kölcsönvevő mint zálogkötelezett köteles a jogviszony teljes időtartama alatt az előző pontban körülírt, a kölcsöntartozás és járulékai erejéig biztosítékul szolgáló ingatlan épségét megőrizni, állagát megóvni.

 

9. Amennyiben a kölcsönvevő a tartozását nem egyenlíti ki, a kölcsönadó a zálogtárgyból kielégítést kereshet. A felek a kielégítés módjára vonatkozóan a Ptk. 257. § (1) bekezdésében foglaltakat tekintik irányadónak, ezért jelen szerződésben megállapodnak abban, hogy a zálogtárgyat a 3. pontban meghatározott határidő eredménytelen leteltét követő 3. nap után közösen értékesítik, de ennek során nem kötnek szerződést az általuk megjelölt legalacsonyabb vételár alatt.

A legalacsonyabb vételár: ……………, azaz……………………………………………

Az értékesítési határidő a zálogjogosult kielégítési jogának megnyíltától számított 20 nap. Ha ezen határidő alatt és feltételek mellett a zálogtárgyat nem sikerül értékesíteni, a fenti megállapodás hatályát veszti.

 

10. A felek megállapodnak abban, hogy a jelen szerződésben nem részletezett kérdésekben a mindenkor hatályos Polgári Törvénykönyv kölcsönszerződésre vonatkozó rendelkezéseit (Ptk. 523. §) és a szerződések közös szabályait (Ptk. 198–338. §) tekintik irányadónak.

 

A felek, akik valamennyien cselekvőképes, nagykorú, magyar állampolgárok e szerződést, mint akaratukkal mindenben megegyezőt átolvasás és értelmezés után jóváhagyólag írták alá.

 

 

Kelt: …………………………………….

 

.........................................                               .........................................

       kölcsönadó                                                                           kölcsönvevő

 

 

Ellenjegyzem                                                                ................................................

 

 ………………………

            ügyvéd

 

 

Kelt: ..........................., 20…... ........................ hó ...... napján

 

     

 www.titokshop.hu


 

ÚJ, KOZMETIKAI TERMÉKEK FORGALMAZÁSÁVAL FOGLALKOZÓ VÁLLALKOZÁS: A 

MINCERPHARMA LÉPETT A MAGYAR PIACRA.

CÉLJA:LUXUS MINŐSÉGŰ TERMÉKEK FORGALMAZÁSA,  MINIMÁL  ÁRON.  A CÉG A BEVEZETÉST A GYÁRTÓI ÁR BIZTOSÍTÁSÁVAL TÁMOGATTA MEG.

FORGALMAZÓKAT KERES

 


 


 Autonóm, kreatív munkát igényel a magyar
 


-Ugyanazért a munkáért a nőknek ugyannyi bért kell kapniuk, mint a férfiaknak . Tovább >>


 

     
     
Hirdetésed helye
     
     
websas.hu
     

Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG