Üzleti munkatársak lapja

dokumentumok, információk, hirek, karrierista.com

linkek, karrierista.com

kapcsolat , karrierista.com

linkek, karrierista.com

hirdetések, karrierista.com

   ÚJ ÉVEZRED

MARKETING-KOMMUNIKÁCIÓ

Foxkeh

     
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
Egy év után nincs behajtás A parkolási bírságok közül az egy éven túli eseteket a bíróságok nem tárgyalhatják, a folyamatban lévőket pedig meg kell szüntetniük - megváltozott a szabályozás. A behajtók az Alkotmánybírósághoz fordulnak.
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Hírek-Cikkek
Hírek-Cikkek : KÖLCSÖNSZERZŐDÉS, jelzálogbiztosítákkal

KÖLCSÖNSZERZŐDÉS, jelzálogbiztosítákkal

(Minta)

KÖLCSÖNSZERZŐDÉS,

(jelzálog biztosítékkal)

 

 

amely létrejött egyrészről ..................

született: .....................

anyja neve: .................

lakcím: .......................

személyi szám: .....  mint kölcsönadó (a továbbiakban kölcsönadó),

valamint ..........

született: .........

anyja neve: .....

lakcím: ...........

személyi szám: ................. mint kölcsönvevő (a továbbiakban kölcsönvevő)

között az alulírott napon és helyen az alábbi feltételek mellett:

 

1. A kölcsönadó jelen szerződés aláírásával egyidejűleg kölcsönad a kölcsönvevő számára ……………… Ft, azaz …………………. forintot, mely összeg átvételét a kölcsönvevő aláírásával ezennel elismeri és nyugtázza.

 

2. A felek akarategységben kijelentik, hogy a kölcsönvevő a kölcsönösszeg után évi …%, azaz évi …………… százalék ügyleti kamatot köteles fizetni, mely kamat évente utólag, minden év március 1-jén (első alkalommal tehát 20…. .............…….. hónap ........ napján) válik esedékessé.

 

3. A szerződő felek megállapodnak abban, hogy a kölcsönösszeg (tőke) visszafizetése a mai naptól számított három év elteltével egyösszegben válik esedékessé.

 

4. A szerződő felek rögzítik, hogy amennyiben a kölcsönvevő akár az ügyleti kamatok, akár a tőke megfizetésével, ill. visszafizetésével késedelembe esik, úgy a késedelem időtartamára évi …%, azaz ………………… százalék késedelmi kamatot köteles fizetni.

 

5. A szerződő felek megállapodnak abban, hogy az 1. pontban megjelölt kölcsönösszeg, az esedékes ügyleti és az esetleges késedelmi kamatok mint járulékok, valamint a követelés érvényesítésének költségei erejéig a kölcsönvevő jelzálogjogot alapít [Ptk. 261. § (1) bek. az 1/1 arányú kizárólagos tulajdonában álló, ................... ingatlan-nyilvántartásban ……. kerület, .......... hrsz.-on felvett, ……… m2 alapterületű, természetben ........................................ alatt található tehermentes ingatlanra, melynek ingatlanforgalmi szakértő által becsült forgalmi értéke ........................................ forint. A kölcsönvevő átadja az említett ingatlan tulajdoni lapjának a mai napon beszerzett, hiteles másolatát, valamint a vonatkozó szakértői vélemény egy példányát. Ennek megtörténtét kölcsönadó e szerződés aláírásával elismeri és nyugtázza.

 

6. A kölcsönvevő szavatosságot vállal az 5. pontban megjelölt ingatlan per-, teher- és igénymentességéért.

 

7. A kölcsönvevő, mint az ingatlan kizárólagos tulajdonosa jelen szerződés aláírásával feltétlen hozzájárulását adja ahhoz, hogy az ingatlan 1/1 tulajdoni hányadára a kölcsönadó javára ............................. Ft kölcsöntartozása, valamint járulékai (ügyleti, ill. késedelmi kamat) és a követelés érvényesítésével felmerült igazolt költségek erejéig a jelzálogjog bejegyzésre kerüljön. A jelzálogjognak a ........................... ingatlan-nyilvántartásba való bejegyeztetése érdekében e nyilatkozat alapján a kölcsönadó (vagy meghatalmazott képviselője) jogosult eljárni.

 

8. A kölcsönvevő mint zálogkötelezett köteles a jogviszony teljes időtartama alatt az előző pontban körülírt, a kölcsöntartozás és járulékai erejéig biztosítékul szolgáló ingatlan épségét megőrizni, állagát megóvni.

 

9. Amennyiben a kölcsönvevő a tartozását nem egyenlíti ki, a kölcsönadó a zálogtárgyból kielégítést kereshet. A felek a kielégítés módjára vonatkozóan a Ptk. 257. § (1) bekezdésében foglaltakat tekintik irányadónak, ezért jelen szerződésben megállapodnak abban, hogy a zálogtárgyat a 3. pontban meghatározott határidő eredménytelen leteltét követő 3. nap után közösen értékesítik, de ennek során nem kötnek szerződést az általuk megjelölt legalacsonyabb vételár alatt.

A legalacsonyabb vételár: ……………, azaz……………………………………………

Az értékesítési határidő a zálogjogosult kielégítési jogának megnyíltától számított 20 nap. Ha ezen határidő alatt és feltételek mellett a zálogtárgyat nem sikerül értékesíteni, a fenti megállapodás hatályát veszti.

 

10. A felek megállapodnak abban, hogy a jelen szerződésben nem részletezett kérdésekben a mindenkor hatályos Polgári Törvénykönyv kölcsönszerződésre vonatkozó rendelkezéseit (Ptk. 523. §) és a szerződések közös szabályait (Ptk. 198–338. §) tekintik irányadónak.

 

A felek, akik valamennyien cselekvőképes, nagykorú, magyar állampolgárok e szerződést, mint akaratukkal mindenben megegyezőt átolvasás és értelmezés után jóváhagyólag írták alá.

 

 

Kelt: …………………………………….

 

.........................................                               .........................................

       kölcsönadó                                                                           kölcsönvevő

 

 

Ellenjegyzem                                                                ................................................

 

 ………………………

            ügyvéd

 

 

Kelt: ..........................., 20…... ........................ hó ...... napján

 

     

 www.titokshop.hu


 

ÚJ, KOZMETIKAI TERMÉKEK FORGALMAZÁSÁVAL FOGLALKOZÓ VÁLLALKOZÁS: A 

MINCERPHARMA LÉPETT A MAGYAR PIACRA.

CÉLJA:LUXUS MINŐSÉGŰ TERMÉKEK FORGALMAZÁSA,  MINIMÁL  ÁRON.  A CÉG A BEVEZETÉST A GYÁRTÓI ÁR BIZTOSÍTÁSÁVAL TÁMOGATTA MEG.

FORGALMAZÓKAT KERES

 


 


 Autonóm, kreatív munkát igényel a magyar
 


-Ugyanazért a munkáért a nőknek ugyannyi bért kell kapniuk, mint a férfiaknak . Tovább >>


 

     
     
Hirdetésed helye
     
     
websas.hu
     

Légy te is Farmasi tanácsadó! Kötetlen munka, befektetés nékül, minõségi termékek, jó kereseti lehetõség!    *****    Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)