Üzleti munkatársak lapja

dokumentumok, információk, hirek, karrierista.com

linkek, karrierista.com

kapcsolat , karrierista.com

linkek, karrierista.com

hirdetések, karrierista.com

   ÚJ ÉVEZRED

MARKETING-KOMMUNIKÁCIÓ

Foxkeh

     
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
Egy év után nincs behajtás A parkolási bírságok közül az egy éven túli eseteket a bíróságok nem tárgyalhatják, a folyamatban lévőket pedig meg kell szüntetniük - megváltozott a szabályozás. A behajtók az Alkotmánybírósághoz fordulnak.
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Hírek-Cikkek
Hírek-Cikkek : KÖLCSÖNSZERZŐDÉS, jelzálogbiztosítákkal

KÖLCSÖNSZERZŐDÉS, jelzálogbiztosítákkal

(Minta)

KÖLCSÖNSZERZŐDÉS,

(jelzálog biztosítékkal)

 

 

amely létrejött egyrészről ..................

született: .....................

anyja neve: .................

lakcím: .......................

személyi szám: .....  mint kölcsönadó (a továbbiakban kölcsönadó),

valamint ..........

született: .........

anyja neve: .....

lakcím: ...........

személyi szám: ................. mint kölcsönvevő (a továbbiakban kölcsönvevő)

között az alulírott napon és helyen az alábbi feltételek mellett:

 

1. A kölcsönadó jelen szerződés aláírásával egyidejűleg kölcsönad a kölcsönvevő számára ……………… Ft, azaz …………………. forintot, mely összeg átvételét a kölcsönvevő aláírásával ezennel elismeri és nyugtázza.

 

2. A felek akarategységben kijelentik, hogy a kölcsönvevő a kölcsönösszeg után évi …%, azaz évi …………… százalék ügyleti kamatot köteles fizetni, mely kamat évente utólag, minden év március 1-jén (első alkalommal tehát 20…. .............…….. hónap ........ napján) válik esedékessé.

 

3. A szerződő felek megállapodnak abban, hogy a kölcsönösszeg (tőke) visszafizetése a mai naptól számított három év elteltével egyösszegben válik esedékessé.

 

4. A szerződő felek rögzítik, hogy amennyiben a kölcsönvevő akár az ügyleti kamatok, akár a tőke megfizetésével, ill. visszafizetésével késedelembe esik, úgy a késedelem időtartamára évi …%, azaz ………………… százalék késedelmi kamatot köteles fizetni.

 

5. A szerződő felek megállapodnak abban, hogy az 1. pontban megjelölt kölcsönösszeg, az esedékes ügyleti és az esetleges késedelmi kamatok mint járulékok, valamint a követelés érvényesítésének költségei erejéig a kölcsönvevő jelzálogjogot alapít [Ptk. 261. § (1) bek. az 1/1 arányú kizárólagos tulajdonában álló, ................... ingatlan-nyilvántartásban ……. kerület, .......... hrsz.-on felvett, ……… m2 alapterületű, természetben ........................................ alatt található tehermentes ingatlanra, melynek ingatlanforgalmi szakértő által becsült forgalmi értéke ........................................ forint. A kölcsönvevő átadja az említett ingatlan tulajdoni lapjának a mai napon beszerzett, hiteles másolatát, valamint a vonatkozó szakértői vélemény egy példányát. Ennek megtörténtét kölcsönadó e szerződés aláírásával elismeri és nyugtázza.

 

6. A kölcsönvevő szavatosságot vállal az 5. pontban megjelölt ingatlan per-, teher- és igénymentességéért.

 

7. A kölcsönvevő, mint az ingatlan kizárólagos tulajdonosa jelen szerződés aláírásával feltétlen hozzájárulását adja ahhoz, hogy az ingatlan 1/1 tulajdoni hányadára a kölcsönadó javára ............................. Ft kölcsöntartozása, valamint járulékai (ügyleti, ill. késedelmi kamat) és a követelés érvényesítésével felmerült igazolt költségek erejéig a jelzálogjog bejegyzésre kerüljön. A jelzálogjognak a ........................... ingatlan-nyilvántartásba való bejegyeztetése érdekében e nyilatkozat alapján a kölcsönadó (vagy meghatalmazott képviselője) jogosult eljárni.

 

8. A kölcsönvevő mint zálogkötelezett köteles a jogviszony teljes időtartama alatt az előző pontban körülírt, a kölcsöntartozás és járulékai erejéig biztosítékul szolgáló ingatlan épségét megőrizni, állagát megóvni.

 

9. Amennyiben a kölcsönvevő a tartozását nem egyenlíti ki, a kölcsönadó a zálogtárgyból kielégítést kereshet. A felek a kielégítés módjára vonatkozóan a Ptk. 257. § (1) bekezdésében foglaltakat tekintik irányadónak, ezért jelen szerződésben megállapodnak abban, hogy a zálogtárgyat a 3. pontban meghatározott határidő eredménytelen leteltét követő 3. nap után közösen értékesítik, de ennek során nem kötnek szerződést az általuk megjelölt legalacsonyabb vételár alatt.

A legalacsonyabb vételár: ……………, azaz……………………………………………

Az értékesítési határidő a zálogjogosult kielégítési jogának megnyíltától számított 20 nap. Ha ezen határidő alatt és feltételek mellett a zálogtárgyat nem sikerül értékesíteni, a fenti megállapodás hatályát veszti.

 

10. A felek megállapodnak abban, hogy a jelen szerződésben nem részletezett kérdésekben a mindenkor hatályos Polgári Törvénykönyv kölcsönszerződésre vonatkozó rendelkezéseit (Ptk. 523. §) és a szerződések közös szabályait (Ptk. 198–338. §) tekintik irányadónak.

 

A felek, akik valamennyien cselekvőképes, nagykorú, magyar állampolgárok e szerződést, mint akaratukkal mindenben megegyezőt átolvasás és értelmezés után jóváhagyólag írták alá.

 

 

Kelt: …………………………………….

 

.........................................                               .........................................

       kölcsönadó                                                                           kölcsönvevő

 

 

Ellenjegyzem                                                                ................................................

 

 ………………………

            ügyvéd

 

 

Kelt: ..........................., 20…... ........................ hó ...... napján

 

     

 www.titokshop.hu


 

ÚJ, KOZMETIKAI TERMÉKEK FORGALMAZÁSÁVAL FOGLALKOZÓ VÁLLALKOZÁS: A 

MINCERPHARMA LÉPETT A MAGYAR PIACRA.

CÉLJA:LUXUS MINŐSÉGŰ TERMÉKEK FORGALMAZÁSA,  MINIMÁL  ÁRON.  A CÉG A BEVEZETÉST A GYÁRTÓI ÁR BIZTOSÍTÁSÁVAL TÁMOGATTA MEG.

FORGALMAZÓKAT KERES

 


 


 Autonóm, kreatív munkát igényel a magyar
 


-Ugyanazért a munkáért a nőknek ugyannyi bért kell kapniuk, mint a férfiaknak . Tovább >>


 

     
     
Hirdetésed helye
     
     
websas.hu
     

~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~    *****    Rendelj részletes születési horoszkópot,3 éves ajándék elõrejelzéssel. Várlak szeretettel az oldalamon, kattints ide!!!!    *****    3D VIRTUÁLIS VILÁG!REGISZTRÁLJ TÖLSD LE A JÁTÉKOT ÉS ISMERKEDJ VILÁG SZERTE ÚJ EMBEREKKE!CLICKELJ A REGISZTÁLÁSHOZ!!!    *****    Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!